Spor Dairesi Müdürlüğü’nden Sahalar İle İlgili Açıklama

Spor Dairesi Müdürlüğü’nden Sahalar İle İlgili Açıklama

Son günlerde spor dairesi Müdürlüğüne bağlı sahaların çimlerinin uzun olmasından dolayı sakatlıklar yaşandığı konusundaki iddialarla üzerine Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu açıklama yaptı. Değirmencioğlu bu yıl özelde kendine bağlı genelde ise tüm sahalarda bütçe çerçevesinde  yaz boyunca çok ciddi bakım ve onarım çalışması yapıldığını ifade ederken sporcuların sağlıklı koşullarda maç ve antrenman yapabilmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu bildirdi.

Bu yıl geçmiş yıllar içinde en çok  yağış alan yıl oldu aşırı yağışlar beraberinde birçok hastalık getirdi çim sahaları tehdit eden bu hastalıklarla mücadele edebilmek için yurtdışından teknik destek alınarak analizler yapıldı, uygun ilaçlar temin edildi .Sahalarımız tüm bu olumsuzluklara rağmen personelin dikkati ve emeği neticesinde futbol oynamaya elverişli hale getirildi.  Girne 20 temmuz Mete Adanır ve Lefkoşa Atatürk stadı yoğun maç trafiğine maruz kaldı iki stadta da üçer takım lig ve kupa mücadelesi verdi. Bununla beraber milli maçlar ve birçok farklı organizasyon bu sahalarda yapıldı. Yıpranan zemin üstün gayretlerle toparlanarak uygun hale getirildi.

GEÇEN YIL YAĞAN ORTALAMA YAĞIŞ MİKTARI 2018 Şubat 26.6 m2/ kg

BU YIL YAĞAN ORTALAMA YAĞIŞ MİKTARI  2019  Şubat 130.6 m2/ kg

 

Çarşamba günü Atatürk stadında oynanan maç sırasında yaşanan sakatlıkların saha ve zeminle ilgisi yoktur. Çimlerin kesimi pazartesi öğlen saatlerinde yapıldı. İddia edildiği gibi sakatlıkların yaşanmasına sebebiyet verecek şekilde uzaması imkansızdır. Maçtan bir gün sonra inceleme amaçlı sahaya gittiğimde antrenman yapan  hakem ve gözlemci arkadaşlarla birlikte değerlendirme yaptık, kendileride benimle aynı fikirde olduklarını ifade ettiler.

Print
Posted: Mar 29, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: