Dr.Küçük oyunları başlıyor

Dr.Küçük oyunları başlıyor

   Geleneksel olarak düzenlenen Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın 21.’si bu yıl Gazimağusa’da 4 – 5 Kasım 2023 tarihlerinde Namık Kemal Meydanı’nda yapılacak.

   Özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunlarıyla ilgili olarak Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü ile dört federasyon başkanı, merhum Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’e ziyarette bulunarak Küçük’e organizasyonla ilgili bilgiler aktardılar.

   Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü ile birlikte Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit ve Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu’nun yapmış oldukları ziyarette konuşan Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü, bu yıl 21. si gerçekleşecek olan Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın Ulusal olarak yapılacağını söyledi. Sütçü, oyunların ülkemizin turistik yerlerinden biri olan ve Şampiyon Meleklerin şehri Gazimağusa’nın Namık Kemal Meydanı’nda 4 – 5 Kasım tarihlerinde dört federasyonunun yapacağı organizasyonlarla gerçekleşeceğini belirtti.

 

Oyunlar Namık Kemal meydanında olacak

   Namık Kemal Meydanı’na kurulacak olan zemin ve tribünlerle en fazla turistin ziyaret ettiği bu bölgede bir görsel şovun iki gün boyunca yapılacağını ifade eden Sütçü “4 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’da Anıt Çemberi tarafındaki sur kapısından başlayacak olan kortejle Oyunları başlatacağız. Güzel bir organizasyon  olacağına eminim. Bizim de amacımız Dr. Küçük’ü ve verdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak ve anısını yaşatmaktır. Adına yaraşır bir organizasyon olacaktır” dedi.

   Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu ve Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük ise yaptığı konuşmada, 21.si yapılacak olan oyunların Dr. Küçük ve Kıbrıs Türkü’nün verdiği varoluş mücadelesinin gençlere anlatılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Küçük “Bu organizasyona katılacak gençlerimiz yanında Türkiye’ye ve dünya ülkelerine Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesini aktarmamız ve anlatmamız gereklidir. Bunun içinde uluslararası organizasyonlar olmalıdır” dedi. Mehmet Küçük, oyunlara katılacak ve katkı koyacak federasyonlar ile sporculara şimdiden teşekkür ettiğini dile getirerek herkese başarılar diledi.

 

Print
Posted: Kas 2, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: