Spor Dairesi bir ilke imza attı!

Spor Dairesi bir ilke imza attı!

  Spor Dairesi Müdürlüğü, saha zeminleriyle ilgili bir ilki gerçekleştirerek, Esentepe Erdal Barut Stadı’nın ‘kikiu’ olan zeminini iki kez ilaçlayarak kurutma yoluna gitti.

  Futbolcu sağlığı açısından oldukça sakıncalı bulunan ve birçok futbolcuda diz sakatlıklarının yaşandığı ‘kikiu’ zemini yenilemeye karar veren Spor Dairesi, sahayı kurutup Verticut Makinesi ile zemin sıyırdı.

  Kumlama işleminin yapıldığı sahada enine ve boyuna delme işlemleri de yapıldı. Sulama sisteminin de tamamen değiştirilerek otomatik sulama sistemine geçildiği Esentepe Erdal Barut Stadı’nda, ekim işleminin başlayacağı ve bu sezon Süper Ligde mücadele edecek olan Esentepe’nin yeni sezona sahasında gireceği açıklandı.

 

Yoğun tempo devam ediyor

  Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu yaptığı açıklamada, yıllardır birçok sahada bakım-onarım konusunda sıkıntılar yaşandığını ve bu şikayetleri değerlendirip tespit ettikleri sorunları gidermek için KKTC genelinde yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

  Birçok futbol sahasında çalışma yürüttüklerini ifade eden Değirmencioğlu, atıl durumda veya yıllardır bakım-onarıma muhtaç sahalarda da çalışmalar yaptıklarını ve birçok futbol sahasının yeni sezona hazır durumda olacağını belirtti. Futbolun dışında Spor Salonları’nda da çalışmalar yaptıklarını dile getiren Değirmencioğlu, hedeflerinin yeni dönemde yeni projeler hayata geçirmek olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Print
Posted: Haz 12, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags: